Sobre las sombras, 2021

Residències BAR project


Archivo de las sombras es un projecte en el marc de les residències de Bar Project 2021 que van desarrollar amb l’Abel Jaramillo i que vam anomenar ‘El archivo de las sombras’

En aquestes pàgines negres trobareu escrits que parlen sobre ombres. Les ombres al·ludeixen a vestigis d'un passat proper i prenen diferents formes: imatges, objectes, llibres o papers. El que tenen en comú és que tots estan guardats o exposats a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. És a través d'ells que ens apropem a l'arxiu i el cabal de la institució, no només com a recerca, sinó abans d'aportar nous relats que transiten entre la història i la ficció, entre la percepció i l'especulació.

Aquí només hi trobareu paraules, a través de les quals hem configurat una narració personal que es condensa en vuit relats diferents. Cadascun correspon a una peça o objecte i en cap dels casos s'entrellacen entre si. Al costat de cada relat, trobareu també les claus -en forma de nombre d'inventari, de sala d'exposició o de calaix per catalogar- que us permetran anar al museu oa l'arxiu per poder visitar la peça original. Aquesta part del viatge us correspon a vosaltres sols, si és que us entusiasma aquesta idea, és clar.
Imatges Abel Jaramillo

Dissenyat per Montse Arderiu, Miranda Pérez-Hita
Realitzat gràcies a les Residències de Bar project
Amb el suport de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi
© all rights reserved